Vilken träning bränner mest fett?

I jämna mellanrum dyker denna frågan upp i Aftonbladet, Expressen och andra hälsotidningar. Skribenterna försöker ofta besvara frågan bäst man kan genom att ge exempel på krävande träning men glömmer ofta att den absolut bästa träningen är den man gör. När många bestämmer sig för att gå ner i vikt så satsar man till hundra procent genom att springa varje dag, cykla varje dag eller att helt enkelt följa ett otroligt intensivt träningsschema som P90X. 1-2 veckor senare är kroppen inte utvilad och man får mycket lättare för att ge upp.

Fokusera istället på träning du tycker är rolig och gör det med måtta. Att ta 2-3 sköna promenader i veckan fungerar ofta längre än att springa på max 3 gånger i veckan eftersom man kan göra det året om samtidigt som man orkar mer.

Angående myten om lågintensivträning och fettförbränning, tänk på följande:

Lågintensiv träning är bra för fettförbränningen, men högintensiv träning förbränner, totalt sett, ännu mer fett – och samtidigt kolhydrater. Problemet är att vanliga motionärer oftast inte klarar av att träna på så hög belastning, säger idrottsfysiolog Artur Forsberg.

Fokusera nu på att trivas och älskar du P90X så kör absolut på det!

Published 13/02/2011 by Stefan