Är vackra människor lyckligare?

Supermodellen Miranda Kerr i Victoria's Secret

I årtusende har människan eftertraktat skönhet och på denna bloggen syns det genom att mitt inlägg om Miranda Kerr är det populäraste hittills.

Inte sällan hör man påpekandet om att en vackrare figur skulle göra livet enklare vilket inte är helt sant. Efter att ha spenderat många år bland de ”populära” ungdomarna under min skoltid så kan jag slå fast att TV-serier såsom The O.C. har rätt i att intriger ständigt uppstår och det skapar olycka.

Frågan är då – är vackra människor lyckligare eller inte? Givetvis finns det en ny undersökning (Beauty Is the Promise of Happiness) med personer från USA, Kanada, Storbritannien och Tyskland för att ge svar på frågan. Resultatet visar:

  1. Personlig skönhet ökar lycka.
  2. Majoriteten av den positiva effekten från personlig skönhet kommer indirekt ifrån ekonomiska utfall såsom inkomst och äktenskap.
  3. Effekten av skönhet är ungefär samma för både kvinnor och män.

Tittar vi på resultatet så beror lyckan delvis på att man får högre inkomst, något min tidigare studie om fina tänder ger kvinnor högre lön bekräftar. Här påpekar givetvis någon att pengar inte kan köpa lycka vilket är sant. Däremot så kan pengar ge dig chansen att göra det du verkligen vill göra. Istället för att arbeta övertid med ett jobb du avskyr så kan du resa iväg med familjen och bara njuta av sällskapet. Pengar kan alltså köpa möjligheten till lycka.

Nu vet du att din livsstil tar död på dig och att du blir lyckligare av att ta hand om din kropp. Fyll i din e-postadress nedanför och se till så att du inte missar mina kommande inlägg om hur du vänder på skeppet och lyckas gå ner i vikt.

Published 31/03/2011 by Stefan