Löptränar du? Här kommer 6 träningsappar du kan använda på din löprunda för att komma i form snabbare

2017 är den digitala träningstrenden hetare än någonsin. Det här märks inte minst på alla fantastiska träningsappar som hjälper löparen att både få mer koll och ha roligare på sin löprunda. Förutom mer traditionella appar – med vilka man exempelvis kan räkna steg, avstånd samt kaloriförbränning, få hjälp att navigera sig fram tack vare en bra GPS och effektivisera träningen med förprogrammerade träningsprogram – finns det idag spel man kan träna med. På grund av träningsapparnas växande popularitet finns det en hel uppsjö av appar att välja mellan – här kommer sex bra val!

1. Runkeeper

Tack vare att GPS-appen Runkeeper har inbyggda funktioner som gör det enkelt att dela träningsresultaten i sociala medier, har dess popularitet vuxit lavinartat och säkerligen fungerat som ett dragplåster vad gäller träning. Appen sparar träningspassen och man kan se såväl fart som avstånd när man löptränar. Dessutom finns träningspass i själva appen, vilket borgar för en ännu snabbare viktminskning och bättre form. När man inte själv tränar kan man följa vännernas resultat i Runkeeper.

Pris: Gratis. Köp inuti träningsappen tillkommer, om du så vill.
Plattform: Android och iOS.

2. Pokémon Go

Spelappar som Pokémon Go har för alltid definierat om innebörden av träning. Det går helt enkelt att förena nytta med nöje på ett sätt som lockar till ännu mer fysisk aktivitet. Precis som många vardagsmotionärer använder Pokémon Go under sina promenader – somliga för att gå ner i vikt snabbt – jagar personer som löptränar de söta små figurerna längs rundan. Spelappen har, enligt Runner’s World visat sig vara särskilt användbar när det kommer till intervallträning:

– Bor man i en tätort blir det många korta rusher och stopp – som i intervallträning. Appen har inga löparspecifika funktioner men bjuder på kul omväxling till att bara samla kilometer, skriver Kalle Bern i Runner’s World.

Gillar du monstren i både Pokémon Go och i andra fantasyvärldar? Utnyttja då dina gratis snurr på spelautomaten Greedy Goblins, se till att matcha de gröna monstren och vinn en skrämmande stor jackpot!

Pris: Gratis. Köp inuti träningsappen tillkommer, om du så vill.
Plattform: Android och iOS.

3. Nike+

Nike är en förgrundsfigur inom tillverkningen av sportutrustning. När den digitala träningstrenden fortfarande var relativt ny utvecklade företaget appen Nike+, som ända sedan dess har räknats som en av världens bästa träningsappar. Nike+ är en löpar-GPS med både coachning och övningar och fungerar därför som en bra grund för den som vill komma i form så snabbt som möjligt. Om man inte kan tänka sig att bege sig ut på en löprunda utan att ha musik från Spotify dundrande i öronen, är Nike+ det ultimata valet av träningsappar. Appen synkar nämligen väldigt bra med just Spotify.

Pris: Gratis.
Plattform: Android och iOS.

4. Fartlek

Löpning behöver inte vara särskilt avancerat för att vara roligt och ge resultat. Träningsappen Fartlek är det perfekta exemplet på hur kul det kan vara att ge sig ut och springa och tävla mot sig själv. I all sin enkelhet säger Fartlek åt en när man ska öka och minska farten på stegen. För att göra det hela mer utmanade kan man välja mellan tre svårighetsnivåer: Lagom fartlek, Go Go Go och Are you crazy?.

Pris: Gratis.
Plattform: iOS.

5. Zombies, run!

Om inte att bli jagad av zombies kan snabba upp farten på stegen, vet jag inte vad som kan göra det… I den kombinerade tränings- och spelappen Zombies, run! har mångas värsta mardrömsscenario för världen gjorts om till ett effektivt träningspass. Man startar appen när man ska bege sig ut på ett löpningspass, lyssnar på en kort berättelse och får sedan ett uppdrag. Därefter börjar man springa ifrån zombies – det gäller att inte sakta ner på farten så att zombierna kommer ifatt en – och att samla på sig förnödenheter längs vägen. Man kan själv programmera in hur länge man vill springa och när passet är klart kan man se hur långt och snabbt man har sprungit. Om man vill få mer information om träningspasset måste man uppgradera gratisappen av Zombies, run! till köpversionen. Genom att göra detta får man också hela 200 postapokalyptiska zombieberättelser att löpträna med. Får du en kick av skräckupplevelser? Hämta din casino bonus utan insättning för att kunna spela gratis på den nya Paranormal Activity slot!

Pris: Gratis. Köp inuti träningsappen tillkommer, om du så vill.
Plattform: Android och iOS.

6. Seconds

Träningsappen Seconds är egentligen enkelt uppbyggd. Den har en mängd förprogrammerade intervallprogram, där man själv kan ställa in längden på intervallerna och sedan bara köra. Genom att ändra färg på skärmen, vibrera och så vidare signalerar Seconds när det är dags att öka eller minska tempot. Om man köper betalappen för 50 kronor kan man spara sina egenhändigt hopknåpade intervallpass för löpträning, så att man kan dela med sig av dem till vännerna.

Pris: Gratis. Köp inuti träningsappen tillkommer, om du så vill.
Plattform: Android och iOS.

Källa: Runner’s World.

Published 29/05/2017 by Stefan