Om Biggest-Loser.se

Biggest-loser.se (missa inte bindestrecket) tog fart i slutet av juli 2010 när vågen visade oroande 80.6 kg. I mina yngre dagar på mellanstadiet var jag kraftigt överviktig och trots min korta längd så vägde jag omkring 76 kg. Sommaren mellan årskurs 6 och 7 sköt jag äntligen i höjden (nåväl – jag är 1.76 cm idag) vilket resulterade i att jag tappade större delen av övervikten. Min allt mer aktiva fritid och ändrade kostvanor skadade dock inte.

Allting var kanon och jag varierade inte mycket i vikt förrän 2008 då jag, för ovanlighetens skull, var sjuk större delen av sommaren för att sedan avsluta med att dra av korsbandet i augusti. Efter 4 månaders rehabilitering så insåg vi att en operation var nödvändig och jag ställde mig i kö. Efter ytterligare 8 månader (härligt snabb den svenska sjukvården är) så fick jag äntligen bli opererad. Rehabiliteringen gick kanon fram till att jag i under vintern halkade i snöslask och skadade båda mina menisker. Det blev en ny operation i slutet av april och nu, närmare 2 år efter min första skada, så har jag gått upp närmare 10 kg och samtidigt tappat all min muskulatur.

För första gången någonsin passerade jag 80 kg och jag bestämde mig därför för att gå in i hårdträning med målet att först gå ner cirka 11 kg och bli av med övervikten för att sedan arbeta långsiktigt med att bygga muskler.

Inspiration

Är du själv på jakt efter inspiration så rekommenderar jag mina inlägg om musik, videor och populära bilder. Just inspiration anser jag vara det absolut viktigaste när man vill nå ett mål så tillverka gärna din egen motivationsbok.

Information på bloggen

Avslutningsvis är det viktigt att poängtera att man inte automatiskt mår bättre av att gå ner i vikt utan det är ett resultat av att man äter bättre, motionerar mer och helt enkelt lever hälsosammare. Därför kommer jag inte enbart publicera inlägg om mig själv och min viktnedgång utan även recept, roliga träningsmetoder, filosofiska citat, inspirerande musik och till sist givetvis information om den svenska versionen av Biggest Loser.

Hör gärna av dig genom mitt kontaktformulär om du undrar något.

Published 19/07/2010 by Stefan