Därför lyckas inte Kikki Danielsson gå ner i vikt

Kikki Danielsson

Foto på Kikki Danielsson av Nicklas Thegerström

Enligt regelbundna intervjuer med kvällstidningarna så har Kikki Danielsson levt ett hårt liv på senare år kantat av alkohol, mobbning och nu övervikt orsakad av svält. Enligt artikeln så har Kikki helt tappat matlusten:

– Jag har köpt vingummin. Men de har nog frukt på hotellet, eller också letar jag väl upp något i närheten. Men jag hatar att gå ut själv och äta. Ibland blir det ingenting och då köper jag nybakade bullar på Pressbyrån på tågstationen. Det blir bara bukfylla.

Kikki har alltså tappat suget för nyttigt protein och istället ersatt maten med vingummi, frukt och bullar. Problemet är att alla dessa innehåller mängder av kalorier så även om det inte är mer än ”bukfylla” så täcker hon ändå sitt dagsbehov av kalorier. Därför rekommenderar jag att man för matdagbok i en veckas tid inför sin viktminskning – för att bli införstådd i hur många kalorier man egentligen får i sig och vilka produkter som är största bovarna.

Glöm inte heller bort att vi människor är fenomenala på att omedvetet missbedöma vad vi har ätit. Det ger en grov felmarginal om du för matdagbok och du bör därför alltid skriva ner direkt efter du har ätit.

Sugen på att veta mer om hur man för matdagbok eller räknar kalorier? Börja prenumerera gratis på bloggen genom att fylla namn och e-postadress nedanför.

Published 09/06/2011 by Stefan