Hitta din inre motivation och gå ner i vikt

Inre motivation

Hitta din inre motivation och du kommer aldrig behöva leta motivation igen

Ett ständigt återkommande problem för alla som vill gå ner i vikt eller träna regelbundet är att finna motivation. Lösningen för många är att titta på inspirerande bilder, TV-serier, videor och lyssna på musik. Samtliga är effektiva men det är yttre motivation som bara fungerar en kort stund. Nästa dag är motivationen från gårdagen borta och du måste börja om på nytt.

Lösningen är att hitta din inre motivation som är mycket djupare och starkare än okända människor på fotografier. Ta några minuter i eftermiddag och fundera på exakt varför du vill gå ner i vikt. Inget diffust såsom att må bättre eller bli snyggare utan var specifik. Kanske vill du gå ner i vikt för att komma i den framtida bröllopsklänningen eller kanske vill du kunna spela fotboll med dina barn eller framtida barnbarn utan att bli trött efter två minuter.

För mig är stranden viktig (älskar sol + bad) och min motivation är att kunna gå med bar överkropp och känna mig attraktiv. Under min barndom och ungdomsår var jag överviktig vilket gjorde att jag aldrig kände mig bekväm på stranden eller badet där jag var tvungen att gå med bar överkropp. På så vis har det blivit min ständiga motivation och målet är givetvis att ha tydliga magmuskler.

När motivationen väl tryter och du är sugen på den där godisbiten eller inte orkar ta kvällspromenaden så stäng ögonen och koncentrera dig. Måla upp en bild av hur du är bekväm med bar överkropp på stranden, hur du orkar springa runt och busa med barnen eller hur det ser ut när du går fram till altaret.

Vet du inte exakt varför du vill gå ner i vikt så är det otroligt svårt att motivera dig själv till att lyckas. Se därför till att klura ut varför och använd dig av din inre motivation för att nå nästa nivå så ska du se att det går mycket lättare!

Published 14/11/2011 by Stefan