Biggest Loser Sverige 2010 avsnitt 9

Kvällens avsnitt började med en återblick på förra veckan när Linn gick ner minst och tvingades lämna Biggest Loser Sverige. Därefter avslöjade programledaren Jessica Almenäs att man inte enbart vinner äran utan dessutom 250 000 kr. Nyheten väckte inga större reaktioner och tvivlar på att det egentligen var en nyhet för deltagarna. Däremot så är det noterbart att man vinner $250 000 i USA motsvarande 1 665 000 SEK (trots låg dollar).

Finalen närmar sig och för att klara av vistelsen hemma fram tills dess så fick deltagarna besöka dietisten Sussi Gustafsson i en matbutik. Föga förvånande så var det läsken som åkte ner i vagnen direkt. Detta är ett område där väldigt många får i sig onödiga extrakalorier och jag rekommenderar dig att byta dryck.

Utmaningen

Veckans utmaning var troligtvis något mer förvånande när man fick höra att man skulle springa ett halvmarathon vilket motsvarar 21 097,5 meter – klart längre än vad många ”normalviktiga” skulle klara av.

Vinsten bestod av årskort på ett lokalt gym och en personlig tränare. Gymmet skulle troligtvis alla känt sig tvingade att köpa årskort på ändå men en personlig tränare är verkligen något som kan ge en stor fördel inför finalen.

Föga förvånande med tanke på sin vikt så föll KF efter direkt. Trots att han har gjort ett helt fantastiskt arbete så startade han med sämre förutsättningar och har därför fortfarande mer att ta av – något som bådar gott inför finalen. Rune tog täten och efter ett par kilometer så försvann Maria. Härligt av Tanja och Mårten att springa med sista biten in i mål. Det gav garanterat en extra push.

NamnStartviktDagsviktResultatProcent
Karl Fredrik169.6127.7-4.73.5%
Maria114.591.1-2.93.1%
Rune13099.9-2.42.3%

Utröstningen

Precis som i avsnitt 8 så var det ingen utröstning utan personen som föll under det gula strecket skulle tvingas lämna Biggest Loser. Rune var först ut och när vågen visade -2.4 kg så kändes det som att han skulle tvingas lämna. Maria har senaste 3 veckorna legat omkring -2.5 kg vilket skulle göra att hon gick vidare tack vara högre procent. Därefter var det dags för KF som gick ner -4.7 kg och därmed var garanterat en finalplats. Slutligen var det då Marias tur och jag kan inte tänka mig hur nervöst det måste ha varit. Vågen visade -2.9 och hon gick vidare till final tack vare en procent på -3.1 vilket är väldigt bra.

Riktigt trist att Rune tvingades lämna och för första gången så kände jag att ingen borde åka ut. Nåväl, jag ser fram emot finalen då jag tror att Rune har gjort fantastiska framsteg tack vare sin härliga vilja och personliga tränare.

Nu är det uppehåll pga Fotbollsgalan och finalen sänds den 22 november.

Published 08/11/2010 by Stefan