Biggest Loser Sverige 2010 avsnitt 6

I dagens avsnitt så blev deltagarna något konfunderade över att man inte gick ner mer i vikt förhållande till träningen. En bra fråga samtidigt som det bör poängteras att en minskning på 2-3 kilo i veckan är fantastiskt bra.

Tränaren Tanja Djelevic valde därför att plocka fram måttbandet för att visa varför deltagarna inte bör stirra sig blinda på vågen – något som iofs är väldigt lätt att göra när hela Biggest Loser går ut på att gå ner mest i vikt.

Viktskillnaden märks främst på Rune och i ansiktet på Karl Fredrik men samtliga deltagare har fått till fantastiska resultat och det ser ljust ut.

Utmaningen

Från och med nu tävlar alla individuellt vid både utmaningarna och invägningarna. Troligtvis kommer det inte spela så stor roll sett till träningen men nu är det inte längre att hålla sig kvar i programmet tack vare sin partner.

Dagens utmaning bestod av ett flertal deltävlingar. Först ut var den klassiska jägarvilan där Rune och Linn föll bort. I den andra deltävlingen skulle man balansera på en smal planka hållande en boll ovanför huvudet. Att klara av det ena eller det andra är inte särskilt svårt men tillsammans så blir de båda sakerna oerhört tufft. Här föll Lotta och René bort. I finalen skulle man göra 178 uppsteg – lika många som antalet kilo deltagarna har förlorat tillsammans. Här handlar det bara om vilja och att klara av att hålla tempot trots att det bränner ordentligt i benen. Samtidigt var det otroligt tätt och Maria förlorade endast med 3 steg mot Karl Fredrik som därmed blev immun.

NamnStartviktDagsviktResultatProcent
Karl Fredrik169.6146.1+1.4
Linn106.391.4-2.32.5%
Maria114.599.1-2.42.4%
Rune130108.7-2.52.25%
René177.9150.1-3.32.15%
Lotta111.999.2-0.20.2%

Utröstningen

Karl Fredrik överraskade samtliga genom att ha gått upp 1.4 kg men jag tror att han är väl medveten om hur spelet ska spelas och har därför fyllt sig med vatten för att sedan öka procenten nästa vecka genom att minska den mängden.

  • Maria röstade på René
  • Linn röstade på René
  • Karl Fredrik röstade på Lotta
  • Rune röstade på Lotta

Utgången av röstningen var ganska självklar eftersom det under veckan hade bildats en pakt bland tjejerna. Om René hade tvingats lämna så skulle tjejerna teoretiskt få chansen att därefter rösta ut killarna en efter en.

Extra plus till Maria som landade under 100 kg.

Published 18/10/2010 by Stefan